#labordaythoughts

Tot een paar weken geleden heb ik er nooit bewust bij stil gestaan. Hoe goed wij het hier getroffen hebben met de omstandigheden waarin wij werken ... Misschien een onpopulaire opinie voor sommige en een mening waar we een heel debat over kunnen voeren. Maar het punt dat ik wil maken is dat er in heel wat landen nog zeer veel ruimte voor verbetering mogelijk is.

Waar wij 1 mei vieren met een vrije dag om arbeid te eren komen ze in andere landen - al dan niet vandaag - op straat voor hogere lonen, meer rechten, om te protesteren tegen kinderarbeid enzovoort. In sommige gevallen zijn er zelfs geen middelen om iets grootschalig te organiseren. En nu komt het; wist jij dat veel van de kleding die jij en ik vandaag dragen en kopen voor onze kinderen wordt geproduceerd in van die landen? Veel als in: meer dan 90%! Ik weet nog niet goed hoe ik me daar precies bij voel, maar het is alleszins geen leuk of goed gevoel ...

Ik hoop oprecht dat jij vandaag, net zoals ik, hebt genoten van deze vrije dag. Maar nog harder wens ik correcte en ethische werkomstandigheden voor elke persoon, waar ter wereld dan ook! Vooral dan opdat ook zij hun kinderen in een veilige omging kunnen laten opgroeien en gewoon kind kunnen laten zijn. Want dat wil toch elke ouder?

Preloved kopen en verkopen is al een stap in de goede richting, maar ik wil graag nog verder uitzoeken hoe ik hier mijn steentje aan kan bijdragen. Of misschien dan eerder hoe ik dat steentje groter kan maken!

Wist je dat
Terug naar blog