Werkwijze

Je wil graag de kleding, het speelgoed en andere uitzet van je ontgroeide kids een vervolg leven geven. Je zou er graag andere ouders blij mee maken maar je hebt niet veel zin en bovendien vind je de tijd maar niet om ze zelf, al dan niet online, te verkopen.

Ik doe dit graag voor jou! Maar hoe werkt het nu precies?

Wat kan je binnenbrengen? Baby- en kinderkleding (maat 44 tem 128), -speelgoed en andere uitzet. In de eerste plaats vraag ik om zelf al even te controleren of wat je wil binnenbrengen nog in goede staat is. Stel jezelf de vraag of jij het nog zou kopen in de staat waarin het zich bevindt.

 Ivm kleding hou je ook rekening met het volgende:

 • Alles is gewassen en kreukvrij (een doos die al geruime tijd op zolder staat kijk je ook opnieuw na).
 • Er zijn geen vlekken aanwezig of er is geen andere schade.
 • Naamlabels moeten verwijderd worden.
 • Etiketten zijn nog aanwezig.
 • Alles komt uit een rookvrije omgeving (dit geldt ook voor speelgoed en andere uitzet).
 • Ik word extra blij van duurzame merken en neem geen Zeeman, Wibra, Primark of Shein aan.
 • Bij voorkeuk recente collecties van maximum 4 jaar oud, verouderde stuks neem ik niet aan.

Ik controleer elk stuk sowieso ook zelf, maar dit is een tijdrovend taakje en als dan blijkt dat er nog steeds veel stuks tussen zitten die niet aan bovenstaande voorwaarden voldoen ben ik genoodzaakt dit in rekening te brengen. 

Dit allemaal is belangrijk om het vertrouwen van de klant hoog te kunnen houden. Ik garandeer de klant dat ze ook effectief krijgen wat ze kopen. Bij Find JOYs ga je niet bedrogen uitkomen wat helaas op andere grote tweedehands platformen wel vaak voorvalt. Op deze manier tonen we samen dat “second-hand niet second-best” betekent en kunnen we dit duurzaam koopgedrag nog hipper maken.

Nadat we een afspraak hebben gemaakt om de spullen binnen te brengen doe ik dus ook nog een kwaliteitscontrole. Op basis van staat, merk, collectie, seizoen, koopgedrag, … bepaal ik wat op de webshop verschijnt. Vervolgens maak ik foto’s en geef ik alles een eerlijke verkoopprijs (ook weer rekening houdend met de staat, het merk enzovoort ...).

Ik werk in consignatie. Dit wil zeggen dat ik de kleding, het speelgoed of andere spullen niet van je overkoop maar jij stelt ze ter beschikking gedurende de verkoopperiode, dit is 6 maanden. Eind maart, juni, september en december ontvang je een uitbetaling van 40% van de netto verkoopwaarde. De spullen die na afloop van de verkoopperiode niet verkocht werden kan je weer komen ophalen of via Find JOYs schenken aan een goed doel.

Spullen binnenbrengen kan in Heusden-Zolder of in Beringen. Een pakketje met kleding opsturen is ook mogelijk!

Momenteel is er geen intake geopend maar ben ik alles aan het verwerken wat ik onlangs heb binnengekregen. Laat zeker jouw gegevens achter via het formulier hieronder en je krijgt automatisch een mailtje wanneer ik weer een intake open!

   Liefs, Joyce

   Heb je een vraag?